Kyndelmisse

Onsdag d. 2. februar 2022, Kl. 19:30 til kl. 20:30

Kyndelmisse er den sidste højtid, der er bestemt af julen. Den falder præcis 40 dage efter Jesu fødsel, hvor Jomfru Maria sammen med Josef bringer Jesus til templet.

Kyndelmisse, også kaldet Kjørmes Knud, betyder lys-messe eller lys-gudstjeneste.

I gamle dage indviede man de lys, der i årets løb skulle bruges i kirken. Nu til dags bruger vi ikke at indvie lysene - vi bruger dem bare. Men kyndelmisse er stadig et udtryk for glæden over det lys, der kom til verden julenat.

Samtidig er det en fejring af at halvdelen af vinteren er gået, og da det stadig er mørkt udenfor, har vi brug for lys for at holde ud indtil foråret kommer.

I Messiaskirken fejrer vi kyndelmisse med en musikgudstjeneste, hvor vores Spillemandsorkester og kirkens koncertkor medvirker. En del af musikken vil være uddrag fra Spillemandsmessen med tekster af Holger Lissner og musik komponeret af Ivan Bjerre Damgård og Michael Sommer.