Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Amatørsymfonikernes Efterårskoncert

10
NOV

Dato Søndag d. 10. november 2019, Kl. 16:00 til kl. 17:00
Pris
100

Amatørsymfonikernes Efterårskoncert

Amatørsymfonikernes Efterårskoncert byder på musik af Gustav Mahler og Sergej Rachmaninov.

Koncerten indledes med sange af Gustav Mahler

G. Mahler: 5 Rückert Lieder  Solist: Marie Dreisig

G. Mahlers: 4 Lieder eines fahrenden Gesellen  Solist: William Jønch Pedersen

Solister til denne koncert er sangerparret Marie Dressig og William Jønch Pedersen. De har begge en bacheloruddannelse fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorerium og har derefter fortsat deres studier hos førende sangere i London på henholdsvis Royal College of Music og Guildhall School of Music og Drama.

Fælles for dem begge er, at deres repertoire spænder meget bredt indenfor mange forskellige genrer.

Marie har bl.a. optrådt som solist i flere store værker for kor og orkester, og så optræder hun også gerne med sin musikalske familie i firkløveret ”De 4 Dreisiger”

William er baryton og har sunget mange forskellige partier fra kendte operaer og operetter i både ind og udland, og som Liedsanger har han især beskæftiget sig med Schumann, Brahms og Nielsen.

Gustav Mahler(1860-1911) var en østrigsk komponist og dirigent. Han virkede som dirigent ved teatre i bl.a. Kassel, Prag, Leipzig, Budapest og Hamburg, indtil han i 1897 blev chefdirigent ved Hof-operaen i Wien.

Mahler er især kendt for sine storslåede  symfonier, og i liederne kan man genkende tonesproget herfra.

Efter pausen spilles :

Sergej Rachmaninov Symfoni nr. 2 opus 27.

Sergej Rachmaninov(1873-1943)var russisk komponist, pianist og dirigent. Ofte var det komponisten selv, som spillede og dirigerede sine egne værker. 

Rachmaninov var på flugt fra den russiske revolution og har derfor i kortere perioder opholdt sig forskellige steder i Verden. Han har også i en periode boet i Danmark (Gentofte), men endte med at bosætte sig i Amerika.

Symfonien er skrevet i 1906-1907. I denne periode boede Rachmaninov sammen med sin familie i Tyskland (Dresden).

De mest spillede værker af komponisten er to klaverkoncerter og denne 2.symfoni.

Symfonien er revideret nogle gange, så der findes både en kort og en lang version. Det er den lange version, vi spiller til koncerten.

Koncerten dirigeres af Kristoffer Kaas, som ofte har stået i spidsen for Amatørsymfonikerne. Kristoffer er en efterspurgt dirigent blandt amatørorkestre i København og omegn. Kristoffer har desuden været engageret i udlandet, hvor han bl.a. grundlagde ungdomsfestivallen Artic Youth Symphony Orchestra.

Kristoffer er uddannet som trompetist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og har derefter studeret orkesterdirektion ved Conservatorium van Amsterdam.

Ophavsret: